Un blog al nalucilor sau naucilor?!!!

marți, 18 octombrie 2011

Oprescu versus Oprea. Noi ce oprim?

Oprescu versus Oprea. Noi ce oprim?

Avem doua personaje independente. Doi rasculati din partidul ce la origini flutura secera si ciocanul. Acum fiecare pe cai mari!
Oprescu (n. 1951), flutura cu o mana un bisturiu si cu cealalta tine haturile unei capitale haotice. Are verbul la el, este taios si nu uita.
Oprea (n. 1961) sta pe un munte de izmene militare ce tremura la fiecare rictus al sau. De o viata salariat la stat abia reuseste sa stranga o avere de cateva zeci de mil. de euro.
Oprescu in activitatea de la spital consuma cateva tone de sange sa salveze oameni. Crede ca este destul cate vieti salveaza si pleaca sa cucereasca Bucurestiul. Reuseste in sfarsit sa castige lupta. Cu adrenalina la maxim forteaza Presedentia. Fara folos pt. el.(si pt. noi)
Oprea, bietul bugetar multimilionar, dupa ce administreaza cu succes 'rezervele nationale' se impiedica si cade pe scaunul de prefect. Incepe o frenetica actiune de retrocedari diverse. Se descopera urrmasii lui Bucur-Intemeietorul si in semn de respect ii se inapoiaza toate bunurile si terenurile. Candideaza pe lista cu comunistii demascati de 'realesu' si patrunde in Parlament. Dar vai, dupa o criza de moralitate, se hotareste sa-i paraseasca (ai sai pierdusera conducta de la buget) si sa inceapa o munca f. grea si f. renumerata de aparare a celui mai mic Prim-ministru (zis si boc V).

Oprescu promite strazi prin cer cand cele de pe pamant sunt "la pamant". Constient de handicapul sau (lipsa unei organizatii de partid in spate) cravaseaza pe imaginea de om din popor. Face comandamente in miezul noptii adunand camionagii ce au obligatia sa scoata zapada si sa arunce cu sare. Este dur cu ei mai ales cand sunt si televiziuni in jur.Tuna si fulgera cu privire la parcarile concesionate. Taie niste capete (e chirurg la baza!), ia parcarile inapoi si trage linie. Incaseaza mai putini bani din administrarea lor directa! Dar pune batista pe tambal si 'zvonul' se fasaie.

Oprea stie ca nu are carti bune. Singur nu face doi bani. Aduna serviciile si cere intariri. Cerceteaza dosare, verifica juramintele de credinta ale infiltratilor si calculeaza. Unu de la primarie, unu de la prefectura, mai multi de la coada vacii.
-Suntem la limita! isi zice. Merge la 'realesu' sa-i arate ca interesul tarii este mai presus decat Constitutia. 'realesu' suspina (dar nici el nu uita!) si accepta sprijinul. Amandoi trag linie.
Pierderi grele! Infiltratii sunt demascati, DNA-ul este subtirel. Cu nemancatii de la coade vacii ce au mai facut treaba.Si apoi astia sunt destul de ieftini . O shaorma si le inchide gura.

Astazi, in oct 2015:
Oprescu? Doarme pe tambal la Arestul capitalei. Cu mai multe doze de insulina ascunse sub perna. Doza de bun simt a pierdut-o. Mai demult.
Oprea? Ne arata in continuare ce i se falfaie prin neuron: Interesul national!