Un blog al nalucilor sau naucilor?!!!

vineri, 29 iulie 2016

CURSA PARIS-NISA 2016

Ciocnirea gigantilor: Porte si Contador.




Un duo al dublu-castigatorilor de Paris-Nisa iese in evidenta printre numerosii participanti ce vor lua startul in Prologul din 6 Martie 2016, Conflans-Sainte-Honorine (6,1 km).   


 Richie Porte, in tricoul lui Team Saxo Bank, a luat startul alaturi de  Alberto Contador in tricoul Astanei  atunci cand spaniolul a luat parte la ultima cursă, în 2010 si a castigat-o . Cu o viata de om în urmă ... 

Acum, in 2016, Porte este lider de echipa la BMC iar Contador este diamantul lui Tinkoff. 

Cursa spre Soare este adesea condimentata cu semne de întrebare, iar raspunsurile oferite pe Promenade des Anglais sau Col d'Eze nu pot fi intotdeauna extrapolate la alte evenimente. Cu toate acestea, premiul primit la Nisa ar face mandru orice ciclist si stabileste tonul pentru sezonul 2016. Pretendenti la coroana din 2016 vor trebui sa ruleze puternic inca din prologul  Conflans-Sainte-Honorine (6,1 km), pentru a evita surprizele neplacute din etapele urmatoare cu finish pentru sprinteri de la  Vendôme, Commentry și Mont Brouilly. Ceea ce se pare ca va face diferenta este catararea spre La Madone d'Utelle, din penultima etapa unde s-a decis  castigatorul de două ori (2013 si 2015). 

Richie Porte, castigatorul cursei din 2015, este hotarat sa-si apere titlul lasand in urma ordinele de echipa ce il retineau in umbra la Sky si imbracand tricoul de lider de echipa la BMC.  Un prim succes in calitate de lider de echipa in fruntea BMC a fost obtinut  castigand etapa regina a Tour Down Under  si terminand cursa pe locul I la general.

Australianul va incerca sa pedaleze la un nivel inalt in Paris-Nisa, dar se va confrunta cu o concurenta acerba.  

Un Alberto Contador victorios  de doua ori (2007 și 2010), pare ca se simte bine la inceputul sezonului si se plaseaza printre favoriti  la reintoarcerea sa in cursa după o pauză de cinci ani. "El Pistolero" a marcat inceputul sezonului lui 2016, cu o victorie frumoasa in etapa a 5  din Volta ao Algarve dar, la fel ca și în Portugalia, el va trebui sa mentina vigilenta pe un tot mai consistent Geraint Thomas, purtând acum mantia de lider în Sky. 

Finish-ul dupa 15 de km de catarare de la La Madone d'Utelle ar putea, de asemenea, ajunge în mâinile lui Romain Bardet, care a fost invins anul acesta doar de Vincenzo Nibali la Oman Green Mountain. Totusi este inceput de sezon... Tom Dumoulin doreste sa limiteze pierderile sale pe catararile frantuzesti la sub zece secunde si Paris-Nisa ar putea fi o buna oportunitate pentru el sa-si consolideze evolutia in clasamentul general. Andrew Talansky, Pierre Rolland, Rui Costa, Simon Yates si Jérôme Coppel au ca obiectiv un loc pe podium la general sau chiar victorii de etapa.
 

P
Prologue
Sunday, March 6th
Conflans-Sainte-Honorine > Conflans-Sainte-Honorine
6.1 km
1
On-line
Monday, March 7th
Condé-sur-Vesgre > Vendôme
195 km
2
On-line
Tuesday, March 8th
Contres > Commentry
214 km
3
On-line
Wednesday, March 9th
Cusset > Mont Brouilly
165.5 km
4
Hilly
Thursday, March 10th
Juliénas > Romans-sur-Isère
193.5 km
5
Mountain
Friday, March 11th
Saint-Paul-Trois-Châteaux > Salon-de-Provence
198 km
6
Mountain
Saturday, March 12th
Nice > La Madone d’Utelle
177 km
7
Hilly
Sunday, March 13th


Nice > Nice

141 km






sursa: LeTour











Iata etapa din 09.03.2016






Photo by Bettini Photo