Un blog al nalucilor sau naucilor?!!!

duminică, 18 octombrie 2015

Pensiile militarilor.

        Oare cati din bunicutii acestia blajini nu au trimis in puscarii romani nevinovati?
        Daca noi condamnam cu adevarat comunismul trebuia sa-i degradam pe tortionari si sa le retragem pensia militara astfel rezolvam 3 lucruri:
1. aratam ca ne rupem de trecut.
2. usuram bugetul.

       Ma doare in cot de cuantumul pensiilor militare!
       Este scandalos felul prin care acestea se modifica!
In rest Domnul sa-i aiba in paza si pe uni si pe ceilalti pt. ca mie mi-a ascultat ruga din timpul armatei ('987), urmata de rugile din adolescenta si tineretea timpurie, ca infricosatoare si agere le mai erau pulanele. Sa nu uitam ca platim pensii si celor care ne ascultau si bataile inimii. Cate delatiuni ajungeau la secu'? Cati romani verzi ca bradul au murit incercand sa treaca granita? Cine incaseaza pensie acum?

        Militarii sunt o specie aparte. Cum sa-ti parasesti libertatea si sa te inrolezi sub comanda lui cucu-bau.

        Ce contract cu statul? Cand dadeau drumul in permisii doar celor ce 'sareau' cu Kent-ul eu ii intrebam ce contract au cu Tara?  Militari au pierdut la recalculare cativa ani de vechime.
Unde erau acei ani? Stateam ca popandaul in papusoi si ma gandeam ca poate petentii regasesc acei ani in arhivele de la servicii. Ca poate erau ciripitori la secu’ si secu’ isi ascundea membri, ca partidul’ stergea urmele lasate de colaborationisti. Oare unde sunt arhivele de la servicii? Dar cele de la partid? Anii de vechime de la Anvers se mai regasec pe undeva?
        In ultima suta de ani militarii din Europa cand s-au expimat s-a lasat cu sange, moarte si suferinta!
Ultima exprimare a militarilor in romanica a avut loc la Timisoara loc unde militarii au tras in aer cu gloante iar noi am tras aerul in piept!
Pe unde trec militarii miroase urat!

Avem nevoie de socialisti adevarati!

Nu de imbuibati vopsiti in socialisti.
Despre marxistii adevarati am toleranta. Avem nevoie de socialisti autentic,i de stanga adevarata nu de buhaitii astia de fosti nomenclaturisti PCR. Adunati-va puneti-va la punct doctrina si liderul si la treaba! Partidele astea sunt Pacalici! Un partid are nevoie in primul rand de: doctrina, ideologie, program, lider si lozinca! Va aduceti aminte de ''cheia''?
Acum nu avem partide! Avem camarile, grupuri de interese, gasti.
Cunoasteti vreo doctrina sau vreo ideologie prezentata pana acum?
Fiecare lozinca trebuie recunoscuta pana in ultimile catune ale Tarii.
Sunt de dreapta si monarhist dar lucid gandind consider ca stanga adevarata poate sa repartizeze convenabil plus valoarea obtinuta de libertanieni. Unii sa produca avere si ceilalti sa o imparta

Primim cereri de azil politic, cultural si moral!

 

              Localitatea Culmea Rabdarii acorda azil politic, cultural si moral tuturor celor care:
- Sunt sau vor sa fie liberi.
- Sunt sau vor sa devina toleranti.
- Respecta si inteleg unicitatea fiecarui individ luat in parte.
- Resping uniformizarea, extremismul si constrangerile.
            Deasemenea se acorda azil:
- Tuturor celor care dupa 8-10 ore de munca vor sa zambeasca.
- Tuturor celor care nu vor sa fie incrancenati si incruntati.
- Tuturor celor care inteleg ironia, pamfletul, dialogul si argumentul.
- Tuturor celor care inteleg ca baselu si regimul lui este rezultatul unei majoritati si ca votul si numai votul poate sa-l schimbe.
- Tuturor celor care jura ca se vor impotrivii pe vecie unei colaborari politice cu UDMR-ul considerandu-se ca UDMR este mai egal decat oricine si drept urmare poata sa joace pe degete un popor.
            Se acorda azil:
- Marxistilor, socialistilor, liberalilor, libertanienilor, liber-schimbistilor si in general tuturor celor care ajunsi la Capatul Rabdarii bat la poarta localitatii, constienti ca dialogul si argumentul cuvintelor sunt singurele arme.
- Celor care cunosc sau vor sa cunoasca limba romana si sensul expresiilor romanesti.
Deasemenea se acorda azil:
- iserupistilor , jememfishistilor, cinicilor si mistocarilor.
             Nu se acorda azil:
- comunistilor  considerandu-se ca acestia locuiesc in Culmea Nesimtirii.
Deasemenea se acorda doar un singur azil portocaliului care reuseste sa ne convinga cu argumente ca baselu si clica lui urmaresc binele localitatii (ne temem ca locul acesta va ramane vesnic ne ocupat).


Comitetul de initiativa.

Democratia este suportabila.

Democratia este suportabila.

         Sistemele sociale, ca factor de bază al stabilităţii societăţii, trebuie definite prin ce urmaresc. Democratia (privita asemenea unei conştiinţe colective) poate este degenerata in esenta, poate ca a pierdut din principiile antice dar este singurul sistem care mentine libertatea si demnitatea umana. Am mai spus-o si o repet: defectul democratiei consta, in lipsa meritocratiei, in lipsa procedurilor de selectie a valorilor.
         Tutea spunea ca: "democratia este sufragiu turmei si numai norocul aduce in fata un individ merituos". Cred ca are dreptate.
        Personal am trait doua modele de democratie.
Cea populara in care aveam drept de a alege si a fi ales. Pana aici era OK. Votam pt. sindicalisti, pt. primari, pt. presedinte si pt. cei cu carnet pt. partid.
Din exterior totul era minunat. In esenta totul era fortat si uite asa ne bateam joc de de un principiu.
          A urmat democratia originala. Drept de vot, de a fi ales, egalitate, blablabla... Un om un vot. Un idiot langa un geniu astfel ca am putut sa-i spunem idiotului: ''ce faci nea Nelule''! Dar si el a ramas captiv partidului. Noi producem liderii si ei ne conduc.
        Democratia este suportabila.
        Lipsa libertatii este crima.
        Dar, democratia naste monstri pe banda rulanta. Pingelica a ajuns la putere pe bazele democratiei doar ca se numea ''populara''!. (democratie-dreptul de a alege si a fi ales).Iliescu-Ilici pe una ''originala''si acum, ne reintoarcem la popor cu matelotu'-realesu'.

        Reamintesc cateva din definitiile democratiei prezentate in epoci diferite:

-Democratia este un sistem politic prost, cel mai bun, insă, dintre cele pe care omenirea le-a inventat pană acum" - Winston Churchill.

-Democraţia este un mecanism care garantează că nu vom fi guvernaţi mai bine decât merităm.-George Bernard Shaw

-Democraţia e sistemul social în care face fiecare ce vrea şi-n care numărul înlocuieşte calitatea... Triumful cantităţii împotriva calităţii.-Petre Tutea

Probabil ca este necesar sa realizam echilibru intre trinitatea "spirit, suflet,material"
Tutea a inclinat spre "spirit".
Pesamosca spre "suflet".
Iar cel din Monaco spre "material".
Este doar liberul arbitru!

Libertatea mea se opreste la marginea libertatii tale. Daca imi incalci libertatea sunt nevoit sa reactionez.
Din punctul meu de vedere, democratia ramane sistemul politic ce ne ofera cele mai multe sanse sa ne realizam idealurile. Principiu “un om , un vot” este corect chiar daca rezultatul votului cateodata ne irita frustrarile. Poti sa dai greutate marita votului tau .

Cum? Adunand in jurul tau adepti si raspandind perceptele politice sperand ca mesajul rostogolit va avea cat mai multi adepti . Asa votul tau capata greutate, este multiplicat. Asta este primul pas cate organizare.

Meritocratia! Lipsa ei este pacatul de capatai al democratiei. Suntem inclinati sa ne alaturam unui grup sau altuia, atrasi de cuvinte frumoase, fara a cerceta adanc daca liderul merita sau nu sa-l urmam.

Democratia vinde produse submediocre in ambalaje super stralucitoare.

miercuri, 9 septembrie 2015

Ganduri de toamna

Creatorul reuseste sa echilibreze intunericul si apasarea din pesterile interioare ale fiecaruia cu frumusetea frustra si gratuita a anotimpurilor.

Paienjenii, umezeala, lipsa luminii, liliecii si sufocarea din primele adaposturi ale oamenilor sunt continuate ca un arhetip in noile habitaturi. Privesc in jurul meu. Nimic nu s-a schimbat. Traim si ne comportam tot ca in pesteri. Suntem ceea ce suntem ca expresie a mediului in care baltim de milenii.
Doar anotimpurile raman aceleasi. Dar noi nu putem intervenii in ciclicitatea lor....

Acum este o toamna tarzie. Are acelasi fantastic mozaic de culori si de arome asa cum l-a avut anul trecut si din totdeauna. Sunt amintiri ancestrale.
Traiesc si recunosc toate anotimpurile. Mare parte din mine este in simbioza cu natura. Eu i-am oferit neconditionat naturii cea mai mare parte de suflet. Natura mi-a oferit frunzele moarte, seninul cerului,  puritatea zapezii si florile de cais.
Fiecarei sinucideri ale naturii ma aliniaz si fac acelasi lucru. De patru ori pe an. Suntem chit.

Sunt atat de singur si atat de insingurat incat cel mai bun prieten si confident al meu este tiuitul din urechi. Am la activ zeci de nopti de insomnii. Este plata ce trebuie sa o fac pentru un maruntis de zile din viata asta. Sunt constient de situatie dar nu sunt si calau. Nu am voie si nu vreau sa trag pe nimeni dupa mine.
Te conjur sa ma lasi sa-mi duc singur crucea. Este intelegerea mea cu Divinitatea. Bucati din sufletul meu pentru bucati de anotimpuri. Inima nu se primeste. Asi fi avut pentru schimb din belsug.